Nainen, näin parannat itsetuntoasi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naisilla on jokaisen mediassa julkaistun tutkimuksen mukaan yllättävän huono itsetunto. Monen naisen ulkokuori saattaa näyttää kauniilta ja rohkealta, mutta todellisuudessa pinnan alla asuu herkkä ja jatkuvasti olemistaan analysoiva tyttö. Nyt näistä epävarmuuden aatteista on päästävä eroon.

Naiset voisivat yhdessä sopia, että vuosi 2014 on heitä varten. Itsetuntoa ei kohoteta pelkästään laihduttamisella, uusilla vaatteilla, kauniilla kampauksella ja herkullisella profiilikuvalla. Kokonaisvaltainen tyytyväisyys lähtee syvältä sielusta, ja nyt Elite Daily listaa asioita, joista jokaisen naisen olisi opeteltava päästämään irti.

Osa naisista sortuu jatkuvaan vertailemiseen. He panevat itsensä samalle viivalle ystäviensä, sukulaistensa, työkavereidensa tai vaikka lähikauppansa henkilökunnan kanssa. Kuinka stressaavaa on jatkuvasti mitata muiden olemusta ja ulkonäköä? Sitten kotona katsotaan peiliin ja ollaan kateellisia, tai pahimmassa tapauksessa aloitetaan matkiminen – tavoitteena tulla samanlaiseksi kuin muut. Idea on sinänsä naurettava, sillä jokainen nainen on ainutlaatuinen ja omanlaisensa. Eihän kukaan muu pysty määrittelemään sitä, kuka sinä olet.

Olkaa naiset myös ylpeitä omista mielipiteistänne ja unohtakaa median luomat villitykset aina kuvatrendeistä pepun kokoon. Tai jos tahdotte seurata ilmiöitä, niin tehkää se sulassa sovussa itsenne kanssa, eikä niinkään muiden asettaman paineen alla. Hyvällä itsetunnolla varustetut leidit ovat valmiita näyttämään itsestään aidon puolen ilman photoshopattuja kuvia tai kasvoja peittävää pakkelikerrosta.

Naisten kannattaa ottaa nautintoaikaa itselleen aika ajoin,eli omaa rauhaa, jotta he voivat tutkiskella itseään ja hoitaa omaa hyvinvointiaan. Riisu naamio, rentoudu, katso peiliin ja rakastu. Myöskään parisuhdetilanteella ei ole väliä, vaan sillä, että on onnellinen siitä mitä on. Jos on sinkku, niin nauti siitä – osa parikymppisenä avioituneista katuu päätöksiään kolmekymppisenä.

Tiukat aikataulut vetävät hermot kireälle niille, jotka eivät muuten ole organisoivia tyyppejä. Entä sitten, jos yksi liikuntavuoro jää väliin? Skippaa salivuoro ja mene ulkoilmaan haistelemaan pitkälle lenkille maailman tuulia. Tunne tuuli kasvoillasi ja elä hetkessä. Unohda kokoukset, kauppalista, rahahuolet ja liikakilot. Elä hetkessä ja nauti siitä. Jos et pidä liikunnasta, niin sekään ei haittaa. Hautaudu sitten nenä kiinni kirjaan ja ota oma aikasi siinä.

Jos vihaat jotakin ihmistä, niin älä anna tunteen ottaa valtaa. Vihan tunteita saa olla, mutta miksi kuluttaa energiaa ihmiseen, josta ei pidä? Naisten tulisi ymmärtää, että vaikka toisten haukkuminen saattaa hetkeksi parantaa oloa, ei se loppupeleissä tee heistä itsestään parempaa ihmistä. Sekin energia olisi hyvä ohjata omaan hyvinvointiin.

Jotkut neitokaiset myös näkevät hurjasti vaivaa laittautumiseen, vaikka tosiasia on, että kukaan täysipäinen ei arvostele ihmistä hänen kampauksensa mukaan. Naiset huolehtivat liikaa muiden ajatuksista, ja vielä vähemmän kannattaa huolehtia niistä pinnallisista. Toki, jos ulkonäölliset pikkuseikat saavat olon oikeasti paremmaksi ilman, että tekee sitä muiden vuoksi, on se oikeastaan hyvä juttu.

Naiset saattavat pingottaa myös ruokavalionsa suhteen. Toki omaa kehoa täytyy kuunnella, mutta lihan syömistä ei ole järkevää lopettaa kokonaan vain sillä verukkeella, kun muutkin tekevät niin. Entä jos pidät lihasta? Silloin kannattaa kuunnella omaa napaa ja vaikka vain vähentää sen syömistä, jos pitää sitä esimerkiksi yhteiskunnallisesti tärkeänä. Miksi omien mielihalujen takia pitäisi tulla huono omatunto?

Miehet aiheuttavat hameväelle turhaan harmaita hiuksia. Huonot treffit tai nolo sänkykokemus kannattaa ottaa ennemmin hauskana kokemuksena kuin voivotella asiaa alvariinsa ja jättäytyä siksi koko suhdeleikistä pois. Menkää tyttöporukalla kahvilaan ja iskekää jokaisen noloimmat kokemukset tiskiin, niin huomaatte, että kaikki ovat joutuneet kinkkisiin tilanteisiin kaksilahkeisten kanssa. Miehiä ei kannata pitää elämässään pelkästään oman itsetunnon pönkittäjinä – kuten ei ketään muitakaan ihmisiä.

Joku väitti, että naiset eivät katso pornoa. Aivan hyvin voivat katsoa ja varmasti katsovatkin. Mikäli neitokaiset eivät innostu eritteiden kyllästämästä paukuttelusta, kannattaa heidän keskittyä sensuelleihin erotiikkaelokuviin. Jos olet sinut itsesi kanssa, pystyt varmasti kohtaamaan asioita suuremmalla repertuaarilla ja avarakatseisemmin. Kannattaa ainakin kokeilla. Älä kuitenkaan yritä olla elämässä jotain muuta kuin mitä aidoimmillaan olet.