Google tempaisi näyttävästi F1-legenda Ayrton Sennan muistolle

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin hakukone Google tempaisee ajoittain näyttävästi muuttamalla logonsa tilapäisesti uuteen muotoon, eli doodleksi. Tänään sadatmiljoonat Googlen käyttäjät ovat taas kohdanneet hakukoneessa uuden hauskan doodlen, kun formulalegenda Ayrton Sennan syntymästä on tullut kuluneeksi 54 vuotta.

Google
Google

Ayrton Senna da Silva oli brasilialainen kilpa-autoilija, joka voitti F1-sarjan mestaruuden kolmesti urallaan. Hän kuoli San Marinon Grand Prixissa onnettomuudessa saamiinsa vammoihin 1. toukokuuta vuonna 1994.

Viime aikoina Google on kunnioittanut jo monia tapahtumia ja henkilöitä doodleillaan, sillä niiden joukkoon mahtuvat Roswellin UFO-laskeutuminen, Tsekin vaalit, Kansainvälinen naistenpäivä, Lontoon metron 150-vuotisjuhla, Kansainvälinen lasten päivä, Bans Mancon 70-vuotispäivä, Saul Bassin syntymän vuosipäivä. Lisäksi Google on muistanut esimerkiksi kiekkojäiltä tutun zambonin keksijää sekä vuosittain perinteisesti myös uuden vuoden vaihtumista.