Kurt Cobainin kuoleman poliisitutkinta avattiin uudelleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Legendan maineesta nauttiva 90-luvun grunge-yhtye Nirvana lopetti toimintansa vuonna 1994, kun yhtyeen 27-vuotias laulaja-kitaristi Kurt Cobain menehtyi. Alusta asti miehen kuolema on herättänyt epäilyjä salaliittoteoreetikkojen keskuudessa ja nyt poliisi avasi todistelaatikot uudelleen.

Kurt Cobainin kerrottiin tehneen itsemurhan 20 vuotta sitten. Seattlen poliisi kiinnitti äskettäin uuden tutkijan selvittämään kuolemaa. Tapauksen tiimoilta teetettiin neljä uutta filmirullaa kuvamateriaalia, mutta lisätodisteita ei löydetty tarkoista tutkimuksista huolimatta. Toisin sanoen Kurt Cobainin kuolinsyy on julistettu heidän mukaansa oikeaksi jo alkuperäisen tutkinnan päätyttyä.

Yhtyeen In Utero -levystä julkaistiin viime vuonna 24. syyskuuta kolmen levyn 20-vuotisjuhlajulkaisu, joka piti sisällään yhteensä 70 kappaletta. Nirvanan jäljellä olevat jäsenet Dave Grohl ja Krist Novoselic yhdistivät joulukuussa 2012 voimansa Beatles-rokkari Sir Paul McCartneyn kanssa esiintyäkseen New Yorkin Madison Square Gardenissa järjestetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa. Edesmenneen Kurt Cobainin ja muusikko Courtney Loven tytär Frances on nykyisin upporikas miljoonaperijä.