S-Ryhmä lanseerasi Rainbow-vodkan – katso kuva tenpackista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hallituksen toimet ovat jo vuosien ajan siirtäneet suomalaisten alkoholiostoksia kotimaasta erityisesti Tallinnaan, kun alkoholivero on laskenut alkoholituotteiden myyntiä Suomessa ja kasvattanut Virossa. Nyt suomalainen S-ryhmä on päättänyt ottaa osuutensa alkoholikaupasta.

Sosiaalisessa mediassa leviää parhaillaan vauhdilla Twitter-viesti, jonka S-ryhmän päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu julkasi. Siinä hän paljastaa kuvan Rainbow-vodkapaketista, joka sisältää kymmenen puolen litran vodkapulloa. Kuvatekstissä Alarotu toteaa ”Nyt saatavilla: Rainbow-vodka”. Asiasta uutisoineen Talouselämän mukaan vodkapakkausta myydään Viron Prismoissa.

Twitter-paljastusta ovat kommentoineet myös monet ravintola-alan ammattilaiset, jotka ovat ihmetelleet viime aikoina julkisesti hallituksen toimia alkoholiveron suhteen. Kasvanut verotus on osaltaan vähentänyt ravintoloiden liikevaihtoa, kun alkoholin nauttiminen on siirtynyt yhä enenevässä määrin kotitalouksiin.