Deittailua Etelämantereen arktisissa olosuhteissa – tämä sovellus auttaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internet-deittailun suosio kasvaa jatkuvasti, ja treffipalveluiden kentälle tulee jatkuvasti uusia yrittäjiä. Tämän hetken kuumin nimi sosiaalisessa mediassa tapahtuvan seuranhaun parissa on Tinder, äkypuhelimille suunniteltu nettideittailusovellus.

Tinderin suosio havaittiin taannoin esimerkiksi Sotshin olympiakylässä, jossa urheilijat hakivat petiseuraa perinteisempien keinojen lisäksi myös mobiilipalvelun avulla. Nyt some-deittailun saralla on tehty historiaa, sillä kaksi Etelämantereella työskentelevää tutkijaa on tutustunut toisiinsa Tinderin avulla.

New York Magazine -lehden mukaan Etelämantereella sijaitsevalla tutkimusasemalla työskennellyt amerikkalainen tiedemies päätti huvikseen kirjautua sisään Tinder-sovellukseen. Hän oli käyttänyt sitä kotonaan jo kuukausien ajan, ja halusi nähdä, minkälaisia naisia palvelu tarjoaisi jäätikön keskellä.

Alkuun sovellus ei antanut tuloksia, mutta säädettyään hakuetäisyyttä pidemmälle mies läysi naispuolisen Tinder-käyttäjän toiselta, noin 45 minuutin helikopterimatkan päässä sijaitsevalta leiriltä. Nainen osoitti kiinnostuksensa miehen profiilia kohtaan, ja heistä tuli ensimmäiset Tinderin tutustuttamat sinkut Etelämantereella.

Tutkijat tapasivat toisensa muutaman viikon kuluttua. Nainen oli tosin poistumassa Etelämantereelta seuraavana päivänä, joten yhteinen aika jäi lyhyeksi. Kaksikko aikoo kuitenkin viettää toistensa kanssa aikaa jälleen kesän lopulla, uuden tutkimusjakson alkaessa.