Tulevaisuuden ihmelaite – sormus ohjaa laitteita ja kännykkää

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli olet aina halunnut ohjailla ympärilläsi olevaa maailmaa kätesi heilautuksella Star Warsin jediritareiden tai Siskoni on noita -sarjan noitien tapaan, sinulle on tiedossa hyviä uutisia. Tuore japanilainen keksintö lupaa tarjota mahdollisuuden kontrolloida asioita kirjaimellisesti käden käänteessä.

YouTube
YouTube

Kyseessä on Ring-niminen laite, joka asetetaan käyttäjän sormeen sormuksen lailla. Sormuksen avulla käyttäjä voi ohjailla elektronisia laitteita koskematta niihin fyysisesti. Ring käyttää hieman Wii-konsolin ohjaimen kaltaista tekniikkaa, ja se on toistaiseksi yhteensopiva iOS ja Android -laitteiden kanssa.

TechCrunch-sivuston mukaan Ring-sormukselle on haettu rahoitusta Kickstarter-varainkeruusivuston kautta. Alun perin tavoitteena oli kerätä noin 180.000 euroa, mutta tarjotun rahoituksen määrä ylitti nopeasti yli 400.000 euron rajan. Logbar inc. -yritys uskoo laitteen ennakkomyynnin alkavan jo heinäkuussa 2014.