Antisosiaalinen sovellus auttaa välttämään tuttuja

Digi · Terhi Piiroinen

Samaan aikaan kun markkinoille pyritään kehittämään toinen toistaan nerokkaimpia sovelluksia, tahtoisivat toiset yksinkertaisen ja simppelin elämäntyylin takaisin. Vaikka viimeisin teknologia on luotu alun perin helpottamaan ihmisten elämää, on ihmiskunta myös kiireisempi kuin koskaan aiemmin.

AppStore
AppStore

Yksi älypuhelinten suurin haittapuoli on jatkuva tavoitettavuus, kun ihmiset voivat ottaa yhteyttä toisiinsa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Entisaikoina riitti, kun pani verhot kiinni ja otti puhelimen töpselin pois seinästä. Nykyisin sosiaalinen kanssakäyminen hoidetaan netin avulla, eikä kukaan mene toistensa luokse yllätysvierailulle. Tämä on toisaalta luonut samalla tilanteen, jossa kaikkia hyvän päivän tuttuja ei välttämättä tahtoisi edes nähdä todellisuudessa.

Nyt on kehitetty antisosiaalinen verkosto nimeltään Cloak ja sovelluksen avulla voi vältellä ihmisiä. Ohjelma seuraa Foursquarea, Instagramia ja muita geo-tageilla varustettuja sovelluksia ja luo niiden perusteella kartan, jossa näytetään kaikki lähistöllä olevat ystävät, tutut ja vihamiehet. Kaikkien tuttavapiirissä on varmasti henkilöitä, joiden näkeminen saa päivän pilalle. Nyt heitä voi juosta kätevästi karkuun.