Metsästä löytyi näyttävä graffiti – miehen älynväläys hakee vertaistaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On olemassa töhrijöitä ja sitten on olemassa taidokkaasti katutaidetta loihtivia graffititaiteilijoita. Vaikka spraymaaleilla tehtävät tekstit ja kuvat saattavat olla joissakin maissa laittomia, voi näyttävä katutaide olla myös yksi kaupunkien vetonauloista.

Nyt CHES-tägillä taiteileva graffitimestari on päättänyt jättää rakennusten ja tunnelien seinät sekä yleisten kulkuneuvojen kyljet rauhaan. Mies suuntasi spraykannuineen metsään ja loihti puiseen maisemaan oman teoksensa kahden rungon väliin venytetyn kelmun avulla.

Mies kutsuu omaa graffitityyliään cellografiksi, ja keino antaa taiteilijoille mahdollisuuden luoda kuviaan muualle kuin julkisten rakennusten pintaan. Idea on nerokas, mutta toivottavasti joku kuitenkin kerää lopulta muovit pois luonnosta, kun teos on aikansa elänyt.