Poliisit saavat ostaa seksiä työaikana – lakimuutos kuohuttaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisitutkinnan rajoista on puhuttu paljon niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa, ja erityisesti peitetoiminnan rajat ovat olleet usein melko hämärät. Jatkossa Yhdysvaltojen Havaijilla voi tulla voimaan laki, joka antaa poliisille mahdollisuuden ostaa työaikana seksiä prostituoidulta.

Parhaillaan kovasti kohua aiheuttanut poliisin vaatima lakimuutos antaisi prostituutiota tutkiville siviiliasuisille poliiseille mahdollisuuden ostaa seksipalveluja niiden tutkintaa koskevissa tapauksissa. Kriitikoiden mukaan lakimuutos on asiaton ja tarpeeton, sillä se syyllistää ja traumatisoi ihmiskaupan uhreja aikaisempaa enemmän, Fox News uutisoi.

Poliisi ei ole antanut selvitystä kuinka usein tällaista mahdollisuutta on suunniteltu käytettäväksi. Poliisin mukaan heidän sisäiset toimintatapansa estävät mahdollisuuden perusteettoman hyväksikäytön. Ihmiskauppaan erikoistuneet asiantuntijat ovat tyrmänneet lakimuutoksen, koska heidän näkemyksensä mukaan sen myötä luottamus poliisiin on vaarassa heikentyä.