Nick Cannon julkaisi itsestään kuvan valkoisena – ei olisi kannattanut

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Popdiiva Mariah Careyn on ollut jo useamman vuoden naimisissa itseään nuoremman räppäri-näyttelijä Nick Cannonin kanssa. Miehen saavutukset ovat jääneet superkuuluisan kaunottaren laulu-uran varjoon, mutta nyt Nick julkaisee myös uutta tuotantoa.

Miehen White People Party Music -albumi tulee kauppoihin huhtikuun alussa, ja Cannon halusi juhlista tätä lisäämällä Instagram-blogiinsa koomisen kuvan, jossa oli maskeerannut kasvoistaan valkoiset. Fanit raivostuivat asian takia ja syyttivät häntä rasistiksi.

– Se on virallista…Olen valkoinen! #whitepeoplepartymusic #wppm kaupoissa 1. huhtikuuta! Kaveri, mene ostamaan se! Liity mukaan juhlaan! Kirjoitti tähti kuvan oheen.

Voidaanko Cannonin mainosliikettä pitää rasistisena? Taannoin esimerkiksi valkoihoinen näyttelijä Robert Downey Jr. näytteli Tropic Thunder -elokuvassa tummaihoista – vieläpä erinomaisesti. Tuolloin hänen roolityölleen naureskeltiin, eikä kukaan silloin väittänyt tähteä rasistiksi. White Chicks -elokuvassa Marlon ja Shawn Wayans esittivät myös valkoihoista, ja elokuvaa pidetään edelleen hauskana komediana. Osa faneista on myös puolustanut Cannonin tempausta.