8 neuvoa, joilla SINÄ saat haluamasi elämän – ei sitä hopealautasella tarjoilla

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Joskus ihmisten kuulee jämähtäneen uhrimoodin, jolloin suusta ei kuulu kuin valituksia siitä, mitkä kaikki asiat elämässä ovat päin Prinkkalaa. Tosiasia on, että jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, miltä arkemme tuntuu ja miten toiset kohtelevat meitä. Jos tähtäimessä on paras, mihinkään muuhun ei tule tyytyä.

Elite Daily kertoo kahdeksan tapaa, joilla teet muille selväksi, että sinulla on oma maailma ja omat säännöt.

1. Lakkaa huolehtimasta siitä, mitä muut ajattelevat sinusta. Karavaani kulkee ja koirat haukkuvat on vanha sanonta, jota ei ole keksinyt turhan takia. Elät elämääsi itsellesi, joten olet velkaa peilikuvallesi sen, että luovut toisten ajatuksista stressaamisesta. Oma näkökulmasi joka tapauksessa ratkaisee onnellisuutesi.

2. Sijoita itseesi ensin. Ihmiset, jotka uupuvat helposti, saattavat kuluttaa järkyttävästi aikaa toisten asioiden hoitamiseen. Mitäpä jos miettisit oman arkesi sisältöä ja miten voisit tuoda siihen lisää leikkiä, iloa ja nautintoa? Jätä muiden ongelmat sikseen ja anna heille tilaa ratkaista ne itse.

3. Valitse huolellisesti ne ihmiset, joiden kanssa vietät aikaasi. Seura tekee kaltaisekseen. Jos hengailet valittajien ja uhrien kanssa, muutut itsekin negatiiviseksi aivan huomaamattasi. Ilon energia on kevyttä ja tarvitset sellaista menestyäksesi. Etsiydy ihmisten luo, jotka haluavat saman mielenmaiseman.

4. Toimi, vaikka pelkäisit. Pelko saattaa joskus jäädyttää ihmisen paikoilleen. Kun haluaa jotain todella paljon, voi iskeä pelko, ettei sitä saakaan. Tämä johtuu puuteajattelusta. Entä jos sen korvaisi luottamuksella siihen, että universumi tarjoaa aina sen, mitä kulloinkin tarvitset? Toimimalla ja tekemällä unelmasi eteen jotain pidät prosessin käynnissä pelon tunteesta huolimatta.

5. Löydä tapa, jolla menet omaan keskukseesi ja rauhoitut. Menestyneillä ihmisillä on usein joku keino irrottautua maailman melskeestä. Jotkut tekevät henkisiä harjoitteita, toiset ottavat maallisemmin vain päiväunet. Mikä tahansa on sinun tapasi, varmista, että pääset säännöllisesti irti kaikesta hälinästä.

6. Anna menneisyyden olla, päästä siitä irti. Jokaisella on menneisyydessään jotain, mikä harmittaa. Lapsuudessa kaikki ei ollut kuin Strömsön kesässä, vaan jouduit kenties kohtaamaan epämiellyttäviä kokemuksia ja ilkeitä ihmisiä. Älä anna loan peittää sisäistä aurinkoasi. Uusi voi aina olla parempaa. Usko upgreidauksen voimaan – elämällä on sinulle paljon annettavaa. Eikä siihen runsaudentäyteiseen hyvään mahdu mukaan katkeruutta.

7. Lakkaa puhumasta, ala tekemään asioiden eteen jotain. Maailmassa riittää puhetta, ja tunnet varmaan itsekin niitä ihmisiä, jotka vain selittävät suunnitelmistaan koskaan kuitenkaan toteuttamatta mitään. Et todennäköisesti halua kuulua näihin henkilöihin, joten kun olet jotain päättänyt, ala tekemään konkreettisia asioita unelmasi aktualisoimiseksi.

8. Kuuntele, tarkkaile ja opi niiltä ihmisiltä, joilla on jo se, mitä eniten haluat. Kateus on siitä positiivinen tunne, että sen kautta ymmärrämme enemmän unelmistamme. Kadehtiminen johtuu lähinnä siitä, ettei ihminen usko pystyvänsä saamaan tätä asiaa. Kun näet ihmisiä, joilla on jotain mitä haluat – tarkkaile heitä. Miten he ajattelevat itsestään tai elämästään? Mitä tekoja he ovat tehneet unelmansa eteen? Ota oppia näkemästäsi ja luo oma suunnitelmasi haaveesi toteuttamiseen.