Amy Winehouse tekee paluun esiintymislavoille – hologrammina kiertueelle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viihdemaailmassa kohistiin muutama vuosi sitten, kun vuonna 1996 kuollut hiphop-tähti Tupac Shakur nousi lavalle Kaliforniassa järjestetyillä Coachella-festivaaleilla hologrammina. Seuraavaksi vuoronsa saa ylistetty soul-ääni Amy Winehouse.

Miljardööri Alki David tahtoo luoda Amy Winehousen hologrammin, eikä vain yhtä konserttia varten, vaan lähettää lasertekniikalla luodun kaksoisolennon kokonaiselle kiertueelle. Uproxxin mukaan tavoitteena on, että yleisö pääsee nauttimaan naisen legendaarisista hiteistä orkesterin säestämänä. Idea on kuitenkin vielä kehittelyasteella, mutta tarkoituksena olisi myös Winehousen isän osallistuminen esityksiin juontajan roolissa.

Viime vuonna julkaistu paljastuskirja kertoi, kuinka traagisesti menehtynyt Winehouse oli kuoleman rajamailla jo erittäin nuorena. Amy Winehouse: The Untold Story -kirjassa paljastetaan, kuinka laulajatar oli yrittänyt tappaa itsensä vain kymmenen vuoden ikäisenä. Itsetuhoisuuden taustalla oli vuotta aiemmin käynnistynyt Winehousen vanhempien avioero, jonka takia Amy koki tulleensa hylätyksi.

Kerroimme taannoin, kun kaksi edesmennyttä hiphop-legendaa tekivät paluun esiintymislavoille hologrammiteknologian mahdollistamana. Vuosittaisen Rock the Bells -festivaalissa nähtiin vuonna 1995 kuollut gangsta rap -tähti Eazy-E ja 2004 menehtynyt Wu Tang Clan -räppäri Ol’ Diry Bastard. Hologrammit luodaan lasertekniikan avulla ja sen on kehittänyt unkarilainen fyysikko Dennis Gabor.