House of Cards -hittisarjalla odottamaton vaikutus – urheilulajin suosio räjähti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi tämän hetken suosituimmista – tai ainakin puhutuimmista – televisiosarjoista on Netflixin esittämä House of Cards, jossa seurataan värikästä poliittista taktikointia Valkoisessa talossa. Nyt sarjalla on ollut todella yllättävä tosielämän vaikutus, jota tekijät tuskin osasivat aiemmin odottaa.

Sarjan päähenkilö Frank Underwood kuntoilee usein kotinsa alakertaan rakentamassaan kuntohuoneessa soutulaitteella. Suomessakin 1980-luvulla suosituksi tulleet laitteet ovat sittemmin jo menneet pois muodista ja pääosin kadonneet kodeista. Kuntosaleillakin soutulaitteet ovat usein vähiten käytettyjä laitteita.

Nyt soutulaitteiden kysyntä on yllättäen kasvanut voimakkaasti hittisarjan ansiosta. New York Post vertaa lajin suosiota jo spinningin nousuun aikoinaan. New Yorkissa on viime kuukausina perustettu jo useita kuntosaleja, jotka ovat erikoistuneet soutamiseen.