Toimittaja yritti ostaa kannabista – syyllistyi todennäköisesti itse rikokseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen sosiaalisessa mediassa levisi nopeasti Lappeenrannan Uutiset -lehden artikkeli, jossa toimittaja kertoi miten hän yritti useamman päivän ajan ostaa Lappeenrannasta kannabista, eli ”kantsua”, useilla eri tavoilla.

– Lappeenrannan Uutiset yritti viikon ajan löytää Lappeenrannasta kannabista. Halusimme selvittää, miten helposti hampusta saatavaa huumausainetta löytyy. Kävimme läpi kannabiksen kasvattamisesta saadut tuomiot, selvitimme tuomittujen yhteystiedot ja lähestyimme heitä viesteillä, artikkelissa todetaan.

Rikoslain perusteella toimittaja syyllistyi kuitenkin itse todennäköisesti rikokseen. Artikkelissa haastateltu rikoskomisario Antti Vilkko kertoi jutussa, että toimittaja olisi syyllistynyt laittomuuteen, mikäli testi olisi onnistunut. Rikoskomisarion lausunnosta poiketen Suomen rikoslain 50 luvun toisen pykälän perusteella kuitenkin jo pelkkä ostamisen yritys on laitonta ja täyttää huumausaineen käyttörikoksen tunnusmerkit.

– Joka laittomasti käyttää taikka omaa käyttöä varten pitää hallussaan tai yrittää hankkia vähäisen määrän huumausainetta, on tuomittava huumausaineen käyttörikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi, rikoslaissa säädetään.

Näin ollen huumeiden ostoa yrittänyt toimittaja myöntää artikkelissa syyllistyneensä rikokseen, josta voidaan tuomita jopa vankeutta.

– Moi! Sattuisko teillä olemaan vähän vahvempia aineita? Siis kantsua, kakistan lopulta ulos, toimittaja kertoi udelleensa rastapäiseltä nuorukaiselta.