Frankie Knuckles kuoli äkillisesti kotonaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa syntynyt house-musiikki on ollut disco-musiikin lisäksi tähän saakka yksi musiikkihistorian merkittävimmistä genreistä. Ilman sitä valtaosa tämän päivän radiohiteistä ei todennäköisesti olisi olemassa, kuten ei myöskään elektronista tanssimusiikkia nykymuodossaan.

Yksi genren merkittävimmistä henkilöistä, DJ ja house-musiikin Kummisetä Frankie Knuckles on kuollut. Hän menehtyi eilen maanantaina 59-vuotiaana Chicagossa. Asiasta kertoi hänen pitkäaikainen yhteistyökumppaninsa Frederick Dunson. Tämän hetken tietojen mukaan Knuckles menehtyi äkillisesti kotonaan diabeteksestä aiheutuneeseen sairauskohtaukseen, lukuisat musiikkimediat raportoivat.

Pitkällä ja menestyksekkäällä urallaan Frankie Knuckles vaikutti lukuisten supertähtien musiikkiin. Hän oli mukana tekemässä muun muassa Whitney Houstonin, Depeche Moden ja Michael Jacksonin levyjä. Frankie Knuckles oli ensimmäisiä, jotka tekivät house-musiikkia muokkaamalla soul-kappaleista tasabiittisiä tanssiversioita, jotka toivat kokonaan uuden tyylilajin tanssilattioille. Myöhemmin yksi techno-musiikin synnyttäjistä, Derrick May, kertoi saaneensa innoitusta uuteen musiikkityyliinsä nimenomaan Knucklesilta.