Tätä iPhone-koteloa ei kannata Suomessa käyttää

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin iPhone 5-malleille suunnitelluista kännykän kuorista, jotka näyttävät muuten normaalilta suojalta, paitsi kuoren sisään on upotettu pieni työkalusarja. Mukana on hammastikku, sakset, pinsetit, kynsiviila, kaksi kynää ja ruuvimeisseli. Yksi tärkein kuitenkin puuttuu – linkkuveitsi.

Mike Asaurus
Mike Asaurus

Nyt measaurus-nimimerkki on julkaissut 3D-tulostimille tarkoitetulla koodisivustolla ohjeet iPhonelle tulostettavien kuorten valmistamiseen. Kuoret ovat muuten normaalit, paitsi että niiden sivuun on upotettu oma paikkansa teräaseelle. Mies on nimennyt kuoret iStabiksi.

Kännykkäkääntöveitsi ei kuitenkaan peittoa alkuperäistä Sveitsin armeijan linkkuveistä. Sveitsin upseereiden käyttämät monityökalut ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja, ja yhdessä taskuveitsessä on useita eri toimintoja. Perinteinen taskutyökalu sisältää veitsen lisäksi sakset, kynsiviilan ja pinsetit. Uusimmissa malleissa on myös USB-tikku. Suomessa teräaseiden kantaminen julkisella paikalla on kielletty.