Mark Zuckerbergin vuosipalkka ei päätä huimaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Facebookin tulevaisuudesta on kantautunut viime aikoina synkkiä uutisia, kun palvelun suosion otaksutaan romahtavan seuraavien vuosien aikana. Silti yhteisöpalvelun perustaja Mark Zuckerberg on yksi maailman rikkaimmista ihmisistä ja nyt hänen viime vuoden palkkatietonsa on kerrottu julkisuuteen.

Mark Zuckerberg maksoi itselleen vuonna 2013 palkkaa yhden ainoan dollarin verran. Omaisuutensa lähinnä sijoituksilla ja osingoilla kerryttänyt Zuckerberg ei toisin sanoen tarvitse erillistä palkkaa työnteostaan. Mashablen mukaan myös Googlen Sergey Brin ja Larry Page ovat maksaneet itselleen yhden dollarin vuosipalkkaa, kuten myös aikoinaan Applen perustajajäsen Steve Jobs.

Bloomberg julkaisi alkuvuodesta tiedon, jonka mukaan Mark Zuckerberg tienasi pelkästään vuoden 2014 tammikuun aikana 3,4 miljardia dollaria, eli 2,52 miljardia euroa. Mark Zuckerberg ja hänen vaimonsa Priscilla Chan on nimettiin vuoden 2013 avokätisimmiksi yhdysvaltalaisiksi hyväntekijöiksi. Pariskunta luovutti joulukuussa yli 710 miljoonan euron arvoisen lahjoituksen voittoa tavoittelemattomalle, Piilaaksossa toimivalle hyväntekeväisyysjärjestölle.