Pyörätuolihurjapää hyppäsi voltin jättirampista – katso hidastettu video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme esitelleet ennenkin pyörätuolillaan temppuja tekevän Aaron ”Wheelz” Fotheringhamin uskomattomia suorituksia. Nyt kahdella pyörällä kulkeva hurjapää on osallistunut Kalifornian Anaheimissa järjestettyyn Nitro Circus -tapahtumaan ja sai yleisön haukkomaan happea.

YouTube
YouTube

Pyörätuolillaan ilmojen halki lentelevä hurjapää esitti volttinsa skeittirampin avulla. Mies otti hyppyvauhtia pitkän laskun avulla, kunnes lensi rampin reunalta korkeuksiin ja teki tuolillaan voltin etuperin. Hyppy on kuvattu myös videolle, jossa Fotheringhamin suoritusta pääsee ihailemaan hidastettuna. Osa ihmisistä ei uskaltaisi suorittaa samanlaista temppua edes turvakaarilla varustetulla panssariajoneuvolla, saati pyörätuolilla.

Megakokoisesta rampista hyppäävän pyörtuolisankarin suorituksia on päästy ihailemaan aiemminkin, ja hänen erityisalaansa ovat skeittirampeissa suoritettavat temput. 22-vuotias Aaron Fotheringham on ottanut vaikutteita rullalautailusta ja BMX-pyöräilystä. Hän on kotoisin Las Vegasista ja pyörätuoli on ollut hänen vakituisena kulkuvälineenä kahdeksanvuotiaasta saakka.