Oikeussalin pikakirjoittaja oli juovuksissa – shokkitulos asiakirjoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyisin suomalaisissa oikeussaleissa nauhoitetaan todistajanlausunnot, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa käytetään edelleen oikeussarjoista ja -elokuvista tuttuja pikakirjoittajia. Ilmeisesti työ ei ole mitään unelmaduunia, sillä ainakin yksi pikakirjoittaja vihasi työtään.

New Yorkin Manhattanilla sijaitsevassa tuomioistuimessa työskennellyt pikakirjoittaja oli niin leipiintynyt työhönsä, että hän jätti kirjoittamatta useita kokonaisia oikeudenkäyntejä muistiin. Vasta myöhemmin selvisi, että lausuntojen sijaan hän oli kirjoittanut lukemattomia kertoja peräkkäin ”Vihaan työtäni”.

Pian selvisi, että työntekijä oli alkoholisoitunut ja alkoholin vaikutuksen alaisena myös töissä, The New York Post uutisoi. 43-vuotias mies sai kiinni jäätyään potkut maaliskuussa 2012, mutta lehden mukaan viranomaiset tekevät edelleen töitä saadakseen pikakirjoittajan aiheuttaman tilanteen korjattua. Nyt rikolliset voivat jopa jäädä kokonaan ilman heille kuuluvia tuomioita, koska oikeudenkäyntien todistajanlausutoja ei ole kirjoitettu muistiin asianmukaisesti.