Finnbay.fi hakkereiden hallussa – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä kovasti jopa kansainvälistä huomiota saanut kohusivusto Finnbay on noussut otsikoihin välittäessään valheellista uutisointia Suomesta maailmalle. Varsinainen sivusto toimii kansainvälisellä com-päätteisellä verkkotunnuksella, ja nyt fi-päätteinen osoite on päätynyt hakkereiden haltuun.

Finnbay.fi
Finnbay.fi

Viestintäviraston rekisterissä fi-verkkotunnus on suomalaisen yksityishenkilön nimissä. Fi-sivuston kaappaajaksi ilmoittautuu verkkosivulla Finnish Cyber League. Finnbayn etusivun sijaan samassa suomalaisessa verkko-osoitteessa nähdään hieman totutusta poikkeava teksti.

– Hacked by Anomuumi of Finnish Cyber League! For Great Justice! Never forget Soumi Finland Perkele! Greetings to torlauta, ylilauta, murobbs, #af, Kybersotiemme veteraanit & Viljamin Veli. Fuckings to bronies! PS. For latest 0days please call Viljami, he’ll get you in contact with his brother, etusivulle jätetyssä viestissä todetaan.

Finnbayn varsinainen verkkosivusto osoitteessa Finnbay.com toimii edelleen normaalisti.