Tutkimus: Twitterin aktiivikäyttäjät pettävät muita useammin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uskottomuus ja avioerot ovat nykyisin melko yleinen tutkimusten aihe, sillä esimerkiksi alan verkkopalvelut teettävät käyttäjillään viikoittain erilaisiaa kyselyitä. Nyt kuitenkin myös arvostettu Time-lehti on raportoinut Twitter-käyttäjien uskottomuudesta.

Missourin osavaltion yliopiston tutkija Russel Clayton on saanut valmiiksi tutkimuksen, jossa hän selvitti mikroblogipalvelu Twitterin vaikutusta ihmissuhteisiin ja niiden kestävyyteen. Tulos oli usein twiittaaville ja heidän kumppaneilleen melko synkkä, sillä palvelun aktiivisimmat käyttäjät osoittautuivat keskimääräistä herkemmiksi eroamaan ja pettämään kumppaniaan.

Tutkimuksessa seurattiin eri ikäluokista olevien 581 Twitter-käyttäjän päivitysten ja luettujen viestien lukumäärää ja verrattiin tuloksia seurustelusuhteisiin. Usein pettämistä ja eroa olivat edeltäneet riidat liiallisesta Twitterin käyttämisestä tai jonkin yksittäisen viestin sisällöstä.