Luontokuvaajan kohde tuli liiankin lähelle – otti kuvaajan ja kameran haltuun

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Luontokuvaajan työ on ehkä yksi maailman henkeäsalpaavimmista ammateista. Kyseisen ammattiryhmän edustaja pääsee upeisiin luontokohteisiin tarkastelemaan läheltä harvinaisten elikoiden elämää. Joskus vastaan tulee hassuja tilanteita, koska eläimet ovat luonnoltaan uteliaita.

Nyt eräs Botswanassa työkeikalla ollut valokuvaaja törmäsi nelisormimangusteihin, jotka tekivät hänen kuvausmatkastaan humoristisen. Otukset kun eivät Will Burrard-Lucasia pelänneet. Kuusi päivää Afrikassa viettänyt valokuvaaja pääsi lähietäisyydelle eläinten kanssa.

Makgadikgadin alueella työskennellyt mies sai lopulta jopa pienenpieniä mangustin poikasia kameransa eteen. YouTube-videolla nähdään, miten vanhemmat mangustit käyttivät Burrard-Lucasia valvontatorninaan tähystääkseen savannin horisontista mahdollisia vaaroja.