Rotta livahti metrovaunuun – ihmisten pakokauhu videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin Euroopassa paisuneesta rottaongelmasta, jossa ihmisten koteihin ja pihoihin on ajatunut jättikokoisia jyrsijöitä. Rotat ovat kasvattaneet kokoaan syömällä, sillä ne saavat nykyisin enemmän ruokaa kuin aiemmin.

YouTube
YouTube

New Yorkissa on ollut aina pienoinen rottaongelma, eikä suurkaupungissa voi välttyä näiden vipeltelijöiden näkemiseltä. Rottia juoksentelee kaduilla etenkin iltaisin roska-astioiden lähettyvillä ja niiden koko saattaa kasvaa jopa kotikissan mittoihin. Nyt nettiin on ladattu videota julkisella kulkuneuvolla matkanneesta rotasta.

Metrossa kulkenut rotta sai matkustajat kiljumaan kauhusta. Ihmiset nousivat huutaen penkeille, vaikka rotta todennäköisesti pelkäsi kahdella jalalla seisovia ihmisiä enemmän kuin matkustajat sitä. Luulisi, että newyorkilaiset olisivat tottuneet rottiin, mutta videon perusteella voi päätellä muuta. Rottaongelmaa lieventäisi parempi jätehuoltosysteemi.