Maailmanloppu taas ovella? Veriset kuunpimennykset tulossa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmanlopun ennustuksia on tehty vuosituhansien aikana monenlaisia. Viimeksi Viikinkien maailmanloppu Ragnarök pelotti ihmisiä 22. helmikuuta, mutta mitään erikoista ei tuolloin kuitenkaan tapahtunut. Nyt on jo uusi tuomipäivä ovella.

YouTube
YouTube

Taivaalla tullaan näkemään tulevina kuukausina neljä verisen punaisena hohtavaa kuunpimennystä, jotka osuvat juutalaisten pyhille päiville. 15. huhtikuuta koetaan niistä ensimmäinen. Ajanjaksoon liittyy profetioita maailmanlopusta, ja sitä kutsutaan Tetradiksi.

Ilmiö on sattunut vain kolme kertaa 500 vuoden aikana, joten se on todella harvinainen. Neljän kuun pimennyksen keskelle osuu tällä kertaa vielä myös täydellinen auringonpimennys. Aikaisempina vuosina verikuut ovat tietäneet maailmaa järisyttäviä historiallisia tapahtumia.

1400-luvulla Tetradiin liittyi Espanjan inkvisitio, vuonna 1948 Israelin valtion uudelleensyntyminen ja vuonna 1967 Jerusalem valittiin Israelin pääkaupungiksi kahinoiden jälkeen. Raamatun Ilmestyskirjan profetiat on liitetty Tetradiin, ja ajanjaksoa pidetään potentiaalisena Jeesuksen paluuta ja lopun ajan tuomiota ajatellen. Viimeinen verikuu tullaan näkemään ensi vuoden syyskuussa, kertoo Daily Mirror.