5 merkkiä siitä, että olet kypsä aikuinen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nuoruutta halutaan venyttää nykyään yhä pidemmälle, ja moni tämän hetken aikuinen odottaa elämältään leikkiä ja iloisia hassutteluhetkiä. Vaikka yleisolemus muistuttaisi leikkikentällä kirmailevaa lasta, on hetkiä, jolloin on tärkeää muistaa osoittaa myös kypsyyttä. Nyt on listattu viisi asiaa kuuluvat aikuisuuteen.

1. Hanki kalenteri ja käytä sitä. Ei ole väliä, kirjaatko menojasi ja tulevia tapaamisia ylös paperikalenteriin vai iPhoneen, pääasia, että olet kartalla elämäsi tärkeistä päivistä. Kalenteri auttaa sinua muistamaan tärkeät tapaamiset ja pitämään kiinni lupauksista.

2. Kunnioita muiden ihmisten aikaa. Keskenkasvuiset ihmiset tunnistaa siitä, että he voivat saapua tapaamisiin mihin aikaan tahansa. Useimmiten myöhässä. He eivät pidä kiinni sovituista asioista ja antavat itsestään epäluotettavan kuvan. Kun kunnioitat muiden aikaa, ilmaannut ajoissa paikalle ja saat muut luottamaan itseesi.

3. Älä suostu sellaiseen, jota et pysty tekemään. Joskus yliarvioimme kykymme ja lupaudumme johonkin, johon emme ole valmiita. Välillä taas aika ei riitä. Pyri olemaan tarkka siinä, mitä lupaat ja kenelle. Lupaa vain niitä asioita, jotka tiedät takuuvarmasti pystyväsi toteuttamaan.

4. Selvitä, mitä ihmiset tarvitsevat – ja anna se heille. Oman navan ympärillä pyöriminen kuuluu leikkikentälle ja hiekkalaatikolle. Aikuisena ajatellaan toisia ja ollaan kiinnostuneita heidän tarpeistaan. Toisten tarpeita mielellään täyttävä ihminen saa myös vastapainoksi kunnioitusta ja luottamusta muiden suunnalta.

5. Pyydä ja vastaanota rakentavaa kritiikkiä. Kehittyäksesi tarvitset ihmisten mielipiteitä. Voit ottaa kritiikkiä vastaan mielelläsi tai vastustaa sitä kaikin voimin. Ota toisten sanoista se, minkä koet kolahtavan. Jos lähipiiri ei kykene antamaan palautetta ilman tunnelatauksia, tai jos ihmiset peilaavat sinuun omia mörköjään, jätä kritiikki omaan arvoonsa. Mikäli voit oppia sanoista jotain, paina ne asiat mieleesi.

Lähde: Elite Daily.