Välittävätkö ihmiset köyhistä? Tempaus paljasti asennevammat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teollisuusmaissa köyhillä ihmisillä on huomattavasti vähemmän varallisuutta kuin kansalaisilla keskimäärin. Mikäli hyvinvointivaltiossa lukeutuu köyhien kastiin, saattaa rahattomuus lopulta johtaa syrjäytymiseen, koska varattomuuden vuoksi jää paitsi tavallisten ihmisten perustoimista ja asioista.

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Yleisradion taannoin julkaiseman uutisen mukaan Suomessa on siinä mielessä poikkeuksellinen tilanne, että maahanmuuttajien, kouluttamattomien ja syrjäytyneiden lisäksi myös joka viides yksityisyrittäjä jää köyhyysrajan alapuolelle. Kuinka näitä huonotuloisia sitten voisi auttaa?

Monilla lienee halu tarttua toimeen vähäosaisten elämänlaadun parantamiseksi, mutta silti harva osallistuu avunantoon konkreettisesti edes rahojaan lahjoittamalla. The Pilion Trust Charity testasi Lontoon kaduilla, kuinka moni ihminen taistelee köyhien puolesta, ja kuinka moni auttaa aidosti.

Keräyslippaan kanssa kadulle mennyt mies tapasi ihmisiä kahdella eri kyltillä varustettuna. Toisessa luki FUCK THE POOR. Tällöin ohikulkijat hyökkäsivät miehen kimppuun ja valittivat törkeästä asenteesta. Kun miehen kyltissä luki HELP THE POOR, kävelivät kaikki ohi.