Suomiräppärit tekivät musiikkia koululaisten kanssa – kuuntele tulokset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosittu kotimainen hiphop-duo Kuningas Pähkinä & Setä Tamu on parhaillaan studiossa työstämässä uutta materiaalia, jota julkaistaan tällä tietoa vielä kuluvan kevään aikana. Alkuvuoden aikana kiireisten artistien kalenteriin on mahtunyt myös hieman toisenlaista musiikintekoa, kun parivaljakko lyöttäytyi yhteen koululaisten kanssa.

pompputeosto

kuningaspahkinasetatamu14042014

Kunkku ja Tamu suuntasivat Vaasassa sijaitsevaan Merikaarron kouluun, jossa he ryhtyivät tekemään konkreettisesti musiikkia yhdessä eri ikäisten oppilaiden kanssa. Yhteistyön tuloksena on tähän mennessä syntynyt neljä kappaletta, jotka kaikki on nyt julkaistu myös YouTubessa. Lapset omistavat itse kaikki nyt tehtyjen kappaleiden oikeudet.

Kyse on Teoston organisoimasta Pumppu-projektista, jonka on tarkoitus parantaa suomalaisen musiikin menestymisen mahdollisuuksia ja kasvattaa musiikin harrastajamäärää Suomessa. Projektissa kartoitetaan samalla musiikintekemisen roolia koulujen perusopetuksessa.

– Artistit ja biisintekijät jalkautuvat kouluihin auttamaan musiikinopettajia. Tarkoituksemme on kannustaa lapsia tekemään omia kappaleita. Tuli tosi hauskoja biisejä ja ainakin meillä oli todella hauskaa, Setä Tamu kertoi Staralle.