Koira valittiin kaupungin pormestariksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa hallitus saa parhaillaan kovasti sapiskaa saamattomuudestaan meneillään olevalla hallituskaudella. Monien mielestä koirakin olisi voinut johtaa maata paremmin. Yhdysvalloissa koiravertaus on viety pari astetta pidemmälle, sillä siellä koira on valittu pormestariksi.

Splash
Splash

Coloradon osavaltiossa sijaisevan Dividen kaupungin pormestarivirkaan ei ollut hakemassa yhtään ihmistä, joten ehdolle pantiin Pa-niminen koira ja kymmenkunta muuta eläintä. Ihmiset saatiin äänestämään koiraa lahjoittamalla jokaisesta annetusta äänestä dollari paikalliselle eläinsuojalle. Pa-koira sai lopulta 2.387 ääntä ja se valittiin kaupungin pormestariksi.

Koiran lisäksi pormestarin virkaan oli ehdolla muun muassa siili, kissa ja aasi. Koiran emännän mukaan valinta oli ilmiselvä, sillä koira oli ehdokkaista ainoa, jolla oli muun muassa syntymätodistus. Pa astuu virallisesti tehtäviinsä 19. huhtikuuta.

Splash
Splash