AC/DC-kitaristi lopettaa – liian sairas jatkamaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen AC/DC lukeutuu maailman pitkäikäisimpiin ja tunnetuimpiin hard rock -yhtyeisiin. Yhtye on esiintynyt Suomessa 10 kertaa, viimeksi kesäkuussa 2010 Tampereella osana Black Ice -maailmankiertuetta.

Jo 41 vuoden ajan toiminnassa olleen yhtyeen tulevaisuus on nyt vaakalaudalla. Syynä on yhtyeen kitaristin, Malcolm Youngin, heikentynyt terveydentila. AC/DC:n nokkamies Mark Gable kertoi Australian ABC-radiokanavan haastattelussa 61-vuotiaan Youngin olevan liian sairas jatkaakseen yhtyeessä soittamista.

– Tilanne on vakava. Näyttää siltä, ettei Young voi soittaa enää keikkoja. Hän ei ehkä pysty enää soittamaan studiossakaan, Gable kuvaili.

Malcolm Youngin terveydentila on johtanut huhuihin koko AC/DC-yhtyeen lopettamisesta. Mark Gable kuitenkin vakuuttaa, että bändi pitäytyy suunnitelmissaan julkaista uusi albumi lähitulevaisuudessa. Levyn nauhoitukset on tarkoitus aloittaa ensi kuussa.

Vuonna 2008 viimeisimmän Black Ice -levynsä julkaissut AC/DC on eräs maailman vanhimmista ja suosituimmista hard rock -yhtyeistä. Se on valittu Rock and Roll Hall of Famen jäseneksi ja yhtyeellä on oma tähti myös Hollywoodin Walk of Famella. MTV on nimennyt AC/DC:n kautta aikojen neljänneksi parhaaksi hard rock-artistiksi.