Ota kotona mallia hotellihuoneista – pikkuvinkit kodin luksukseen

Koti & Asuminen · Terhi Piiroinen

Kevät on sisustamisen ja kodin putsaamisen kiireisintä aikaa, kun ihmiset vaihtavat talven kuosit ja kankaat raikkaampiin ja kesäisempiin vaihtoehtoihin. Kodin ilmettä on helppo muuttaa valaisimien ja tekstiilien avulla, mutta parin yksinkertaisen vinkin avulla saa kotiin hotelleissa olevaa luksustunnelmaa.

Kuva: Splinter Works
Kuva: Splinter Works

Monien unelmana on asua kodissa, joka on yhtä houkutteleva kuin kalleimman hotellin sviitti. Minimalistinen eteinen on yksi kaikkia hulppeiksi lueteltavia hotellihuoneita yhdistävä asia, kun raskaat naulakot ja kenkätelineet on piilotettu peilien tai kaapinovien taakse. Hotellihuoneen sisääntulo on yleensä hyvin valaistu kauniilla lampulla ja seinustalla on peilin lisäksi korkeintaan pieni ulkoneva taso avaimia ja pikkutavaroita varten.

Hotellihuoneen sängyt ovat korkeita ja houkuttelevia. Lisäksi niissä on lähes aina päiväpeitto, shaali tai vähintään muutama koristetyyny. Kun aamurutiineihin ottaa tavaksi pedin petaamisen, saa makuuhuoneesta piirun verran ylellisemmän, eivätkä lakanat pölyynny päivän aikana. Puhtaat lakanat ovat kaikkien hotellien tavaramerkki ja tyyli on helppo kopioida myös kotiin.

Pienissä tiloissa kannattaa suosia monikäyttöisiä ja huoneeseen sopivia huonekaluja. Sijoita sohva esimerkiksi sängyn päädyksi pedin eteen sekä tee pitkästä ja leveästä lipastosta ruokapöytä. Kodin seinille kannattaa kiinnittää peilejä ja lisäluksusta saa sijoittamalla peilin eteen lampun. Myös käytännön yksityiskohtiin on hyvä kiinnittää huomiota, kuten kylpyhuoneen huurtumattomaan peiliin.

Lattialämmitys tai pehmeä matto antavat huoneessa kävelijälle lämpimän tunteen. Sisustuksen raikkautta on helppo edesauttaa tuoreilla maljakon kukkasilla, joita voi kesäisin kerätä niityltä ja mulloin hankkia kukkakaupoista. Aidot leikkokukat antavat ympäristölleen myös tuoksuja, jotka ovat yhtä tärkeä elementti kotona kuin oikeat sohvatyynyjen värit. Ideat tarjosi Huffington Post.