5 syytä, miksi kannattaa pitää ystävät lähellä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vanhan sanonnan mukaan ystävät kannattaa pitää lähellä ja viholliset lähempänä. Monestikaan ei ole tullut selväksi, mitä mokomalla lausahduksella tarkoitetaan käytännössä. Elite Dailyn mukaan asia on päinvastoin. Vihaajat kannattaa pitää tikunnokan päässä. Tässä viisi kattavaa syytä.

1. Aggression lisääminen. Jos et pidä jostakusta, hänen läsnäolossaan oleminen voi tuntua todella tuskalliselta. Tuo ihminen voi nostattaa vihaa ja pahentaa suuttumusta. On parempi olla näkemättä tällaisia ihmisiä, jotta pysyy hyväntuulisena.

2. Vihollinen ei ajattele parastasi. Mikäli pidät vihollisen lähellä hyötymistarkoituksessa, on parasta varoa. Hänkään ei taatusti ajattele sinun parastasi. Joudut aina pelkäämään salaisia motiiveja.

3. Joudut varomaan, mitä sanot. On pingottava tunne joutua koko ajan miettimään puheitaan. Tuolloin ei voi olla rennosti ja todella nauttia olostaan. Kun ilmapiiri on ystävällinen, puhe soljuu vapaana, eikä yllätysiskuja tarvitse pelätä.

4. Pois näköpiiristä, pois mielestä. Negatiivisten ajatusten miettiminen luo samaa energiaa lisää elämään. Ärsytystä tuovista asioista ja ihmisistä voi luopua, jotta omat ajatukset kääntyvät taas iloisempaan suuntaan.

5. Ole rakastaja, älä taistelija. Kuten Michael Jackson toteaa laulussaan Girl Is Mine Paul McCartneylle, hän on rakastaja, eikä taistelija. Ole sinäkin mieluummin rakkauden soturi ja tee kaikki hyvän kautta. Jätä öykkäröinti ja kostonhimo toisille.