Kaivinkoneet pelasivat maailman suurinta palikkapeliä – yksi palikka 272 kg

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jenga on palikkapeli, jota kutsutaan Suomessa myös nimellä Huojuva torni. Peli tuli tavaramerkiksi vuonna 1983 Lontoossa. Alun perin Ghanasta kotoisin olevassa pelissä on ideana poistaa palikkarakennelmasta osia tornin päälle ilman, että rakennelma kaatuisi.

YouTube
YouTube

Harva kuitenkaan uskoisi, että maansiirtokoneet olisivat tarpeeksi helliä pelaamaan keskittymistä ja tarkkaa kättä vaativaa peliä. Nyt tätä kuitenkin kokeiltiin Catepillarin toimesta, kun peli koottiin 27 palikasta. Yksi palikka painaa 272 kilogrammaa. Pelistä julkaistiin myös video YouTubeen.

Pelin jännitys kohoaa ensimmäisen videominuutin jälkeen ja tässä vaiheessa katsoja melkein jo odottaa, että torni kaatuisi ryminällä ja tannerta tömisyttäen. Lopulta koko torni on yhden palikan varassa ennen kaatumistaan ja koneet pelasivat peliä paremmin kuin moni ihminen.