Mikä koordinaatio! Japanilaisnuorukaisen temput ihastuttavat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kendama on japanilainen perinnelelu, jonka käsittely vaatii taitoa ja tasapainoa. Suomessa järjestettiin viime vuonna historian ensimmäiset kendaman käsittelytaidon SM-kilpailut, ja tavoitteena oli tehdä mahdollisimman taidokkaita temppuja lelulla.

Nyt netissä nähdään kendamamestarin taidonnäyte. Iijima Hiroki esittelee kendamalla tekemiään temppujaan videokoosteella, jonka avulla saa hyvän käsityksen vekottimen erilaisista temppumahdollisuuksista. Mies heittelee lelun palloa ja ken-otinta niin näppärästi, että katsojan on vaikea erottaa liikkeitä toisistaan. Samalla hän paljastaa suhteensa leluun.

Kendaman alkuperä on Euroopassa ja se saapui Japaniin Silkkitietä pitkin vuonna 1777. Lelu oli osa aikuisten juomapeliä, mutta vakiintui myöhemmin lasten suosituimmaksi leluksi. Sittemmin lelu on löytynyt lähes kaikista japanilaisista kodeista ja sen käsittelytaidoista kilpaillaan jopa kansainvälisellä tasolla.