Mies rakensi robotin pelaamaan iPad-peliä puolestaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet nykyajan videopelit eivät vain vie ihmisten vapaa aikaa, vaan vaikuttavat myös heidän muuhun elämäänsä. World of Warcraftin kaltaiset verkkopelien ja esimerkiksi lukuisten Facebook-pelien tiedetään jaiheuttavan riippuvuutta. Ne nimittäin vaativat pelaajien huomiota jopa varsinaisen peliajan ulkopuolella.

YouTube
YouTube

Jurassic Park Builder on iPad-peli, jossa tehtävänä on luoda oma dinosaurusten täyttämä puisto ja huolehtia siitä. Pelaajan täytyy tarkistella pelimaailmaa ja sen dinosauruksia muutamien minuuttien välein. Muussa tapauksessa pelaamisen jatkaminen on maksullista.

Brittiläinen 3D-suunnittelija Uli Kilian on keksinyt ratkaisun ongelmaan. 42-vuotias mies on luonut avoimeen laitteistoon perustuvaa Arduino-piirilevyä apunaan käyttäen Lego-robotin, joka hoitaa Jurassic Park Builderin pelaamisen ja sen säilymisen maksuttomana silloin, kun hän itse ei ehdi. Uli esittelee keksintöään tuoreella Youtube-videolla.