274 000 vaatii Justin Bieberin karkotusta – presidentti suojelee popparia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Justin Bieberin viimeaikaiset laittomuudet ovat herättäneet kysymyksen siitä, voitaisiinko tähti karkottaa Yhdysvalloista takaisin kotimaahansa Kanadaan. Kerroimme taannoin kansalaisadressista, jossa 274.000 allekirjoittanutta vaatii teinipopparin karkottamista maasta.

Twitter
Twitter

Parlamentin täytyy ottaa kaikki kansalaisaloitteet tarkasteltavakseen, mikäli niihin kerätään määräaikaan mennessä 100.000 nimeä. Justin Bieberiä koskeva hakemus sai tarvittavan allekirjoitusmäärän jo muuutamassa päivässä. Sittemmin nimien tulva on kuitenkin jatkunut, ja karkotusvaatimus on toiseksi kannatetuin kansalaisaloite Yhdysvaltojen historiassa.

Yhdysvallat voi karkottaa Bieberin hänen rikostensa takia, mikäli laulaja todetaan syylliseksi edes osaan hänelle tulossa olevista rikossyytteistä. Toinen vaihtoehto on se, että maan hallitus ohittaa tapauksen olankohautuksella vedoten siihen, että maassa on menossa huomattavasti vakavimpiakin asioita. Nyt on paljastunut, että presidentti Barack Obama tukea tähteä, sillä maassa asuu miljoonia beliebereitä, mukaan lukien presidentti Barack Obaman tyttäret.

Valkoisen talon täytyy kommentoida jokaista kansalaisaloitetta, joka kerää yli 100.000 allekirjoitusta. Valkoinen talo on nyt kuitenkin julkaissut tiedotteen, jossa se kieltäytyy kommentoimasta asiaa. Se viittaa lakiin, jossa annetaan mahdollisuus olla kommentoimatta lakiehdotuksia ja aloitteita, joiden kommentointi voisi olla vahingollista. Bieberin karkotus olisi vahingollista ainakin presidentin perhesuhteille.

Justin Bieberin karkotukseen Yhdysvalloista riittäisi periaatteessa jo pelkkä huumeiden hallussapito, ja taannoin Justinin kotoa löydettiin suuria määriä kannabista. Rattijuopumus ja pidätyksen vastustaminen sekä kananmunaisku naapuriin riitäisivät nekin jo yksistään mahdolliseen karkottamiseen. Julkkiksilla on kuitenkin usein aivan omat muita lievemmät rangaistuksensa.