Halvaantunut nainen sai kävelykyvyn takaisin – mekaanisilla jaloilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olemme toisinaan uutisoineet maailmalta kantautuvista tapauksista, joissa vammautuneiden ihmisten elämää on helpotettu kehittyneen teknologian avulla. Esimerkiksi taannoin kerroimme yhdysvaltalaisesta, ilman kättä syntyneestä pojasta, joka sai käyttöönsä 3D-tulostimen avulla luodun robottikäden.

YouTube
YouTube

Tuoreella Marylandin yliopistolla kuvatulla Youtube-videolla nähdään puolestaan jaloistaan halvaantunut nainen, jolle on tarjoutunut mahdollisuus kävellä jälleen.

Tämä tapahtuu mekaanisten, jalkoihin asennettujen ulkoisten tukirankojen avulla. Tapauksen nainen on yksi useista jaloistaan vammautuneista ihmisistä, joille ReWalk-niminen laite on tuonut mahdollisuuden kävellä jälleen keppien avustuksella.