Ihmisiä kuvattiin aterioidensa kanssa eri maissa – tulos vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruokailutottumukset eroavat rajusti ympäri maailmaa esimerkiksi kulttuuri- ja tuloerojen mukaan. Valokuvaajat Peter Menzel ja Faith D’Aluisio päättivät perehtyä aiheeseen laajamittaisen projektinsa merkeissä. Aviopari kiersi ympäri maailmaa tutustuen erilaisiin ihmisiin ja ruokakulttuureihin.

YouTube
YouTube

Peter Menzel ja Faith D’Aluisio kuvasivat ihmisiä päivittäisten aterioidensa kanssa 30 eri valtiossa. Mukaan mahtui niin vauraiden länsimaiden asukkaita, kuin kehitysmaiden äärimmäisessä köyhyydessä eläviä ihmisiä. Kuvista ilmenee, kuinka hurjilla tavoilla ateriat eroavat.

Urban Times -sivuston mukaan jotkut ihmiset käyttävät päivässä vain noin 800 kaloria, kun taas toisilla määrä on jopa 12,000 kaloria. Menzelin ja D’Aluision kuvissa tutustutaan paitsi eri vailtioiden asukkaiden, myös erilaisia ammattia harjoittavien ruokailutottumuksiin. Luonnollisesti esimerkiksi mallina työskentelevän nuoren naisen ja yhdysvaltalaisen rekkakuskin päivittäin nauttima kalorimäärä eroaa toisistaan huomattavasti.