Nettimeemien alkuperä selvitettiin – tiesitkö nämä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetissä nopeasti leviäviä ja usein muokattavia ilmiöitä ja asioita kutsutaan yleisesti meemeiksi. Erilaisten meemien suosio on kasvanut viime vuosien aikana räjähdysmäisesti, mistä voi kiittää erityisesti sosiaalisen median, yhteisöpalvelujen ja keskustelupalstojen yleistymistä.

YouTube
YouTube

Osa meemeistä on peräisin elokuvista ja televisiosarjoista, ja ne ovat alkaneet elää omaa elämäänsä internetissä. Tuoreella Youtube-videolla perehdytään lukuisten suosittujen meemikuvien taustoihin.

Useimpien videolla esiteltävien meemien alkuperät ovat tunnetuista elokuvista, kuten Inception, Austin Powers ja Taru sormusten herrasta. Mukaan mahtuu kuitenkin myös yllätyksiä. Harva varmasti tietää esimerkiksi sitä, että puhelimeen puhuva ”Yes, this is dog” -koira on peräisin heroiiniriippuvaisten ihmisten elämästä kertovasta serbialaisesta dokumenttielokuvasta vuodelta 1984.