Suomalaiskeksintöä hehkutetaan jenkkisivustolla: ”Hyödyntää fysiikan lakeja”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on tehty harvakseltaan keksintöjä, jotka ovat saaneet kansainvälistä huomiota osakseen. Nyt eräs niistä on Vipukirves, jota amerikkalainen teknologiasivusto Geek.com parhaillaan ihastelee.

vipukirves22042014

Julkaisu kertoo, että Heikki Kärnän keksimä Vipukirves tekee puiden pilkkomisesta helpompaa ja turvallisempaa. Englanniksi Leveraxe-nimiseksi käännetty 1,9 kiloa painavan tuotteen toiminta selitetään artikkelissa perin pohjin ja sen yhteydessä esitetään lisäksi video.

Vipukirveessä energia kohdistuu kirveen terän iskun lisäksi myös sivuttaissuuntaan, jolloin se osaltaan helpottaa puun halkaisemista. Tuotteen hinnaksi Euroopassa kerrotaan 193,12 euroa ja Yhdysvalloissa 215,00 dollaria plus 47,26 dollarin toimituskulut.