Velkaantuneet pariskunnat harrastavat vähemmän seksiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seksi, seksi ja seksi. Pariskuntien läheisyyttä ja suhteen intohimon voimaa ei tule aliarvioida suhteen kulmakivenä. Seksi on vastaus useisiin avioliittojen ja seurustelusuhteiden kohtaamiin ongelmiin, ja kun läheisyyden saa kuntoon, sujuvat loputkin suhdeongelmat yleensä omalla painollaan. Moni asia saattaa kuitenkin kaihertaa parien seksielämää.

Yksi iso seksiä vähentävä peikko on raha. Kuralla oleva talous vaikuttaa olennaisesti elämänlaatuun ja sen myötä myös suhteen toimivuuteen. Alennuskuponkisivusto Voucherscodespro teetti käyttäjillään kyselyn, jonka perusteella voidaan karkeasti arvioida velkataakan ja suhteessa olevan seksin määrän liittyvän toisiinsa. Keskimääräinen tulos kertoi, että mitä vähemmän pariskunnalla on velkaa, sitä enemmän he harrastavat seksiä.

Velkahelvetti saattaa ajaa puolisoita erilleen ja tiukassa taloustilanteessa sukkuloiminen vie turhaa energiaa. Vastausten perusteella velattomat parit harrastavat seksiä vähintään neljä kertaa viikossa. Pienellä velalla, kuten luottokortilla varustetut ihmiset sen sijaan touhuilevat kumppaninsa kanssa kolmesti viikossa. Tulokset muuttuvat radikaalisti velan määrän kasvaessa.

Jos parilla on tuhansia euroja velkaa, saattaa seksin määrä vähentyä yhteen seksikertaan viikossa. Huonoin tilanne on runsaasri velkaantuneilla pareilla, joiden rakastelukerrat rajoittuvat muutamaan kertaa kuukaudessa – jos siihenkään. Raha on monesti suurin riitojen aiheuttaja suhteessa ja se latistaa seksielämän lisäksi myös muun elämänilon. Parien kannattaakin muuttaa elämäntilanteensa vallitsevaan budjettiin sopivaksi. Seksi kun ei maksa mitään.