Homoisä ja poika aloittivat nettisarjan – kaksi isää ei ole painajainen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tahdon 2013 -kansalaisaloitekampanjan toteuttaman selvityksen mukaan 57 prosenttia suomalaisista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, vaikka se mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien adoptiomahdollisuuden. Sateenkaariperheet ovat kuitenkin monille arkipäivää, ja nyt näemme otteen erään homoisän videopäiväkirjasta.

YouTube
YouTube

Videolta huomaa Frank Lowen ja hänen poikansa suhteen läheiset ja hyvät välit. Nettisarjassa on tarkoitus esitellä homoisän ja hänen neljävuotiaan tenavan arkipäiväisiä keskusteluja, jotka ensimmäisessä jaksossa ovat alkaneet marjoista. Monien silmään kaksikon touhu näyttää tuikitavalliselta perheeltä. Poika vaikuttaa hyvin tasapainoiselta ja älykkäältä huolimatta siitä, että häntä kasvattaa ydinperhemallin sijaan kaksi rakastavaa isää.

Poika kertoo isälleen saaneensa tarhassa tyttöpuoliselta kaveriltaan pusun ja rakkaudentunnustuksen. Isä tietää, että asia on vielä lapsen maailmassa hyvin erilainen kuin aikuisilla ja ottaakin asian huumorilla ja vitsailee, täytyisiköhän hänen keskustella asiasta myös tytön vanhempien kanssa. Koti-isänä päivänsä viettävä Lowe aikoo kuvata jatkossakin hänen ja poikansa automatkojen aikana käymiä keskusteluita muille nähtäväksi.