Mies hävisi Call of Duty -nettipelissä – uskomaton kosto tosielämässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkin Long Islandin poliisilaitos sai tiistaina 22. huhtikuuta kiireellisen hälytyksen. Skypen kautta soittanut henkilö kertoi 17-vuotiaan Rafael Castillo -nimisen pojan tappaneen äitinsä ja valmistautuvansa joukkomurhan aloittamiseen.

Rafael Castillon kotiin lähetettiin 60 raskaasti aseistautunutta poliisia, poliisihelikoptereita ja panssariajoneuvoja. SWAT-tiimi odotti pihalla yli kaksi tuntia, mutta Rafael ei poistunut talostaan. Hän nimittäin istui huoneessaan pelaamassa videopelejä luurit korvillaan, autuaan tietämättömänä ulkona odottavasta tilanteesta.

– Luulin, että kotini oli tulessa. Juoksin paikalle ja näin äitini ryntäämässä ulos talostamme. En tiennyt mitä tapahtui, Rafaelin kotiin lounaalta palannut veli Jose Castillo kertoi The New York Post -lehdelle.

– Yksi poliiseista kertoi, että he olivat saaneet hälytyksen. Sen mukaan tässä talossa asuva nuori mies oli tappanut äitinsä ja veljensä. Kysyin, miten se on mahdollista. Kyseinen äiti seisoi nimittäin edessäni ja minä olin hänen veljensä, Jose jatkoi.

Jose sai viranomaisilta luvan mennä sisälle taloon. Hän kertoi veljellensä mitä ulkona tapahtui. Rafael oli yhtä hämmentynyt tilanteesta kuin muutkin, mutta päätteli pian joutuneensa kepposen uhriksi. Nuori mies muisti kuulleensa uutisista vastaavanlaisista tapahtumista.

Rafael Castillo oli aikaisemmin voittanut vastustajansa Call of Duty -nettipelissä. Huono häviäjä oli päättänyt kostaa nuorukaiselle selvittämällä IP-osoitteen avulla tämän asuinpaikan ja hälyyttämällä poliisit paikalle.

Long Islandin poliisipäällikön mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen vastaavanlainen tapaus. SWAT-ryhmä on aikaisemminkin saanut vääriä hälytyksiä, joiden taustalla ovat olleet nettipeleissä häviämisestä katkeroituneet henkilöt. Viranomaiset yrittävät parhaillaan selvittää Rafael Castillosta väärän hälytyksen antaneen huonon häviäjän henkilöllisyyttä.