Studio Killers ensimmäiselle keikalle – yhtye esiintyy Ruisrockissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turun Ruissalossa koetaan ensi kesänä historiallinen hetki, kun animaatiohahmoihin pohjautuva yhtye Studio Killers tekee Ruisrockissa maailman ensimmäisen keikkansa. Yhtye esiintyy Suomessa kesällä vain kahdesti, Ruisrockissa lauantaina 5. heinäkuuta ja viikkoa myöhemmin Joensuun Ilosaarirockissa.

Kuva: Santeri Saarinen, Stara
Kuva: Santeri Saarinen, Stara

Yhtyeen musiikki ja visuaalinen maailma voidaan nyt ensimmäistä kertaa nähdä ja kokea festivaaliympäristössä. Ennen festivaaliesiintymisiä Studio Killers julkaisee toukokuussa uuden singlen Grande Finale. Studio Killers nousi suuren yleisön tietoisuuteen heti vuoden 2011 ensisinglellään Ode To The Bouncer, joka nousi listojen huipuille ympäri Eurooppaa. Viime kesänä julkaistu kolmas single Jenny ja debyyttialbumi Studio Killers räjäyttivät potin lopullisesti.

Muun muassa Yhdysvalloissa ja Kanadassa albumi komeili iTunesin tanssilistan ykkösenä. Studio Killersin kokoonpanoon kuuluvat vokalisti ja keulakuva Chubby Cherry sekä dj-tuottajakaksikko Goldie Foxx ja Dyna Mink. Yhtye yhdistelee taitavasti elektronisia kone-elementtejä flirttaileviin melodioihin ja omintakeisiin lyriikoihin. Musiikin lisäksi yhtyeen tarinaa kertoo vahva visuaalinen maailma, jonka on luonut suomalainen Eliza Jäppinen.