Jenkkiteinien uskomaton päihtymiskeino – huulirasvaa silmäluomiin!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mediassa kerrotaan toisinaan tapauksista, joissa nuorten väitetään hakevan päihdyttäviä vaikutuksia mitä erikoisemmin keinoin. Taannoin nuorten kerrottiin muun muassa polttavan kahvipapuja ja jopa sänkyluteita. Nyt alalla on saavutettu todennäköisesti pohjat.

Televisiokanava Fox25 nimittäin kertoo Yhdysvaltain nuorison tuoreimman villityksen olevan huulirasvan käyttäminen päihtymistarkoituksessa. Uutisreportaasin mukaan nuoret laittavat Burt’s Bees -huulirasvaa silmäluomiinsa, sillä sen uskotaan aiheuttavan päihtymystilaa tai jopa parantavan heidän keskittymiskykyään. Ilmiötä kutsutaan nimellä beezing.

Tohtori Brett Cauthenin mukaan todellisen päihtymisen sijaan kyse on pikemminkin huulirasvan ainesosien aiheuttamasta silmä kirvelevästä tunteesta. Cauthen uskoo, että nuorten tavassa levittää huulirasvaa silmäluomiin on enemmänkin kyse hölmöstä lapsellisesta huvista, kuin vakavasta päihdeongelmasta.

– Huulirasvan sisältämä piparminttuöljy on vahvasti ärsyttävää ainetta. Se saattaa aiheuttaa silmätulehdusta ja silmien punotusta, mies kuvailee.

Aikuisten ei siis todennäköisesti vielä kannata menettää yöuniaan banaaninkuoria, kahvipapuja ja tuholaishyönteisiä polttavan jälkikasvunsa seuraavan villityksen vuoksi. Huulirasvan käyttäminen silmäluomiin on silti tiettävästi vähäisestä vaarallisuudesta huolimatta melkoisen typerältä kuulostava harrastus.