Kuvauskopteri lennettiin ilotulituksen keskelle – päätähuimaava video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pieniä radio-ohjattavia UAV-lentolaitteita käytetään nykyisin monipuolisesti niin kuvaamiseen kuin sodankäyntiin ja pelastusoperaatioihin. Niiden avulla ihminen pääsee näkemään paikkoihin ja tilanteisiin, joihin ei ole koskaan aiemmin ollut pääsyä.

Nyt verkkoon on julkaistu näyttävä video ilotulituksen keskellä lentävästä radio-ohjattavasta kopterista, joka on varustettu pienellä kameralla. Lopputuloksena on syntynyt ilotulitusraketteja lähietäisyydeltä näyttävä video. Kuvausmateriaali muistuttaa avaruuden halki lentävän aluksen ohjaamon näkymiä, kun palavat ja värikkäät tulipallot lentävät molemmin puolin kameraa.

Musiikin kanssa esitetty show on hypnoottista ja kaunista. Kerroimme äskettäin toisesta poikkeuksellisen upeasta videosta, jossa radio-ohjattava helikopteri lensi Vanuatun Tanna-saarella kuvaamaan Yasur-tulivuoren purkausta sen kraateriin. Näitä videoita katselee mielellään enemmänkin ja onneksi ihmiset ovat aktivoituneet julkaisemaan taltiointejaan netissä.