Poliisi yritti PR-temppua Instagramissa – karmaisevasti pieleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa poliisit ovat joutuneet muutaman viime vuoden aikana todella usein tilanteisiin, joissa viranomaiset ovat syyllistyneet ylilyönteihin ja jopa selviin laittomuuksiin. Tapauksia on tullut ilmi aikaisempaa enemmän, koska nykyisin lähes jokaisella on kännykkäkamera.

New Yorkin poliisi käynnisti alkuviikosta Instagram-tempauksen, jossa se pyysi ihmisiä julkaisemaan valokuvia poliiseista #MyNYPD-hashtagilla. Tarkoitus oli tietenkin saada verkkoon iloisesti hymyileviä ja poliisin toimintaan tyytyväisten ihmisten valokuvia, mutta toisin kävi.

Hyvin nopeasti verkkoon alkoi tulvia valokuvia, joissa New Yorkin poliisi käyttää tarpeetonta väkivaltaa hakkaamalla ihmisiä silmittömästi jopa sairaalakuntoon ja halvaantuneeksi. Valtaosa kuvista ikuistettiin Occupy Wall Street -mielenosoituksessa, jossa poliisi käytti runsaasti väkivaltaa rauhallisesti mieltään osoittaneisiin ihmisiin. Nyt se kostautui.