Sisustusvinkki lapsiperheisiin: ”Anna piirtää seinille”

Koti & Asuminen · Terhi Piiroinen

Lasten kasvatuksessa keskitytään nykyisin liikaa lapsen suojelemiseen ja kieltämiseen. Kerroimme taannoin maailmalla levinneestä suomalaisvideosta, jossa vanhempia rohkaistiin antamaan lastensa olla lapsia, vaikka välillä se hirvittäisi. Nyt naistenlehden toimittaja paljastaa omia vinkkejään.

Kaikki lapset piirtävät kodin seinille ennemmin tai myöhemmin. Nyt Adriana Velez kysyy, että miksi lasta pitäisi kieltää piirtämästä seinille? Hän on antanut pojalleen luvan piirtää lastenhuoneen seinälle niin paljon kun huvittaa, ja lopputuloksena on syntynyt hauska ja mielikuvituksellinen dekooraus. Kaiken lisäksi seinä on omaperäinen ja poikansa näköinen. Myös aikuiset voivat osallistua seinän taiteilemiseen, mikäli jälkikasvu niin haluaa.

Naisen mukaan heidän perheen tarkoituksena oli maalata seinät ennemmin tai myöhemmin, joten lapsi sai piirtää taiteilujaan siihen saakka vapaasti. Kun poika täytti kymmenen vuotta, ikuistivat he piirustukset valokuviin ja maalasivat seinät helposti yksiväriseksi – poikansa toiveesta. Idea on hieman samanlainen kuin se, että lapsi saa liimata tarroja vaikkapa sänkynsä täyteen sillä ehdolla, että ei laita niitä muualle asuntoon.

Lasten vapauksia puolustava Juha Järvisen nettivideo ”Ei saa!!! Do not!!!” keräsi nopeasti valtavan suosion netissä. Video on saanut runsaasti kiitosta, koska siinä kerrotaan miten lapselle tulisi antaa luotaiset mahdollisuudet toteuttaa itseään.