Mielipuolista taidetta! Nainen tanssii 12 000 mehiläisen kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taiteen nimissä voi tehdä melkein mitä tahansa. Toisinaan jopa lain ja moraalin rajat hälvenevät taiteilijan vapauden puitteissa. Joskus kuitenkin artisteiksi itseään kutsuvat taidealan ihmiset menevät toimissaan hitusen liikaa normien yli. Osa heistä saattaa sortua jopa ylenpalttiseen huomionhakuisuuteen.

Nyt estradille nousee 44-vuotias Sarah Mapelli Oregonista, jonka taiteellinen jano saa jo vaarallisia piirteitä. Barcroft TV -YouTube-kanavan kuvaamalla videolla nainen tanssii hidasliikkeisesti puistossa pelkät housut jalassa ja hänen ylävartalonsa on peitetty hunajamehiläisillä. Videolla hänen vartalollaan on tuhansia mehiläisiä. Nainen aloitti erikoisen tanssiharrastuksen vuonna 2001.

Sarah kertoo, että tunne on kuin tanssisi mehiläisparvitornadossa ja hän nauttii siitä suunnattomasti. Toki mehiläiset ovat myös pistäneet häntä satoja kertoja, mutta se ei estä taiteilijaa jatkamasta harrastustaan. Hän haluaa esimerkillään näyttää ihmisille, ettei luontoa kannata pelätä. Taiteilija houkuttelee mehiläiset luokseen erityisen feromonin avulla, joka vastaa sadan kuningatarmehiläisen tuoksua. Yksi sessio kestää noin kaksi tuntia.