Playoff-parrat eivät ole uusi ilmiö – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Urheilijoilla saattaa olla tapana kasvattaa tärkeiden kilpailujen yhteydessä itselleen peliparta. Parta tuo hyvää onnea, eikä sitä leikata ennen finaalin ratkeamista. Elite Daily selvitti pelipartojen historiaa, joka ylettää New Yorkin Uniondaleen ja 80-luvulle.

NHL-joukkue New York Islanders päätti kasvattaa Stanley Cupin voittopelien yhteydessä parran, joka mitä ilmeisimmin tuotti tulosta. Joukkue nimittäin voitti liigakilpailun neljä vuotta peräjälkeen. Sittemmin myös muut joukkueet ovat matkineet tapaa ja saavuttaneet menestystä peliareenoilla. Toisinaan myös fanit lähtevät villitykseen mukaan.

Nykyisin pelipartoja nähdään lähes kaikissa lajeissa tenniksestä jalkapalloon. Myös suomalaiset urheilijat ovat kasvattaneet partojaan arvokilpailujen yhteydessä. Moni jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja muistaa pelaajat, joiden kasvot ovat runsaan karvan peittämiä kilpailun viimeiseen otteluun saakka.