Tom of Finland jäämässä kakkoseksi? Duudsonit saavat omat postimerkit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä Suomessa on kohuttu kovasti Tom of Finland -postimerkeistä, jotka on noteerattu myös maailmalla. Nyt tulossa on toinenkin postimerkkisarja, joka saanee huomiota Suomen lisäksi mysö ulkomailla. Itella Posti Oy julkaisee 1. syyskuuta Duudsonit-pienoisarkin postimerkkejä.

– Onhan se ny siistiä ku voi lähettää omalle muorille jouluterveiset omalla merkillä varustettuna, Jarppi hehkuttaa tulevia nimikkomerkkejään.

– On suuri kunnia päästä postimerkkihin ja hieno nährä että meikälääsenkin iso pää mahtuu tuollaaseen palaan paperia. Henkilökohtaasesti lämmittää syräntä päästä rakkauskirjeisiin ja muihin tärkeisiin viesteihin mitä ihmiset toisillensa lähettää, Jukka jatkaa.

Sarjakuvamaisissa tarrapostimerkeissä esiintyvät kaikki neljä Duudsonia, eli Jarppi, Jukka, Jarno ja HP. Ja koska kyseessä ovat Duudsonit, postimerkit eivät ole ihan perushyllytavaraa. Itellan mukaan luvassa on ennennäkemättömiä yllätyksiä itse merkeissä ja niiden ulkopuolella. Myös postimerkkien julkaisupäivän yhteyteen on suunniteltu jotain totutusta poikkeavaa.

Duudsonit-postimerkkien ulkoasusta vastaa graafinen suunnittelija Janne Korsumäki yhdessä Rabbit Merchandising Oy:n kanssa. Pienoisarkissa on neljä 1. luokan tarrapostimerkkiä. Postimerkit liittyvät osana koulukiusaamista vastustavaan kampanjaan ja Duudsonit on itsekin kuvattu merkkeihin kouluikäisinä. Jekku päivässä pitää Duudsonien mukaan koulussakin mielen virkeänä, mutta he muistuttavat, että missään tapauksessa ei pidä sortua kiusaamiseen.